Hoppa till sidans innehåll

SEB Next Generation Kramfors

21 MAJ 2012 21:28
Helgen som gick spelades den första uttagningen av två till SEB Next Generation Cup. Klasserna var välfyllda och nerverna syntes väl hos flertalet av spelarna.
  • Skapad: 21 MAJ 2012 21:28

Alla visste vad som stod på spel och när det drog ihop sig i matcherna var det många som drabbades av "gummi", som det heter på tennisspråk.

 

Sista bollen slogs in strax före klockan sju på söndag kväll och då stod det klart att Isak Bloss (Östersund) tog platsen i 11-årsklassen efter en riktig rysare i finalen mot Pontus Klang-Lidholt - 7-3 i avgörande sets tiebreak till Isak!

Isak

Bland de 13-åriga killarna drog David Olofsson (Umeå) det längsta strået efter att ha gått fram som en ångvält - endast fyra tappade game på sex matcher säger det mesta.

David

Tämligen ohotad var också Skellefteås Hjalmar Ekström, som spelade fyra solida matcher och aldrig var nämnvärt pressad under någon av dessa.

Hjalmar

I yngsta tjejklassen fick Hudiksvall en Båstadfinalist, då Asia Chaabi spelade fin tennis och därmed tog sig hela vägen till Sverigefinalen.

Asia

Desto jämnare var det i 13-årsklassen där tre spelare hamnade på tre segrar var. Seträkning fick avgöra och Elin Nordin (Övik) var den som vunnit flest set.

 

Moa Lindström (också Övik) var pressad i semifinal och final, men lyckades ändå manövrera ut sina motståndare i raka set.

Moa

Grattis till alla vinnare och lycka till i Luleå där alla får en ny chans att kvala in helgen som kommer!

Skribent: Bertil Sundman

Svensk Tennis Norr c/o Öviks Tennisklubb Eriksgatan 2 892 51 Domsjö

Tennismagasinet

dubbelblixt

 

Postadress:
Svensk Tennis Norr
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Besöksadress:
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Kontakt:
Tel: +46705628279, +46705628279
E-post: This is a mailto link