Hoppa till sidans innehåll

Sofias Cup 2018

14 SEP 2018 10:47
Den gångna helgen så spelades sedvanligt regionsturneringen Sofias Cup för landets tjejer.
  • Skapad: 14 SEP 2018 10:47

Nytt för i år var att åldern gått upp från 12 till 14 år för att rimma bättre med riksidrottsförbundets rekommendationer för barnidrott. Spelplatsen för året var SALK hallen i Alvik. 

Vårt lag i Norr såg på förhand ut att vara väldigt slagkraftigt med några av landets främsta 04-tjejer att tillgå, oturligt nog så råkade flera av våra allra bästa spelare ut för omständigheter som gjorde att de inte kunde delta i turneringen. Bland annat skada och sjukdom samma vecka som tävlingen.

Då laget ska bestå av sex spelare från regionen så tvingades vi därför åka ner en spelare kort med bara fem i laget.

Det slutgiltiga laget bestod av Tilde Strömquist, Gabriella Danielsson, Isabella Danielsson, Elsa Rahm och Hedda Frölander.

Helgen startade med gemensam avfärd från Sundsvall och träning i Stockholm på kvällen, tjejerna var väldigt laddade och såväl bilresa som träningen var full med energi.

Vår grupp bestod bara av tre lag Norr, Stockholm och Göteborg då en region inte fick ihop något andra lag som ska fylla ut så det är fyra i varje grupp.

Väl till första match åkte vi på ännu ett bakslag, utöver skador och sjukdomar så säger en tävlingsregel att kommer man till spel med bara fem spelare så går automatiskt fjärde singel och andra dubbel till motståndarlaget på W.O.

Märklig och väl hård regel då vi endast saknade en spelare, en mer logisk regel hade vart W.O. i antingen fjärde singel eller andra dubbeln. 

Laget blev såklart besvikna då vi dels i princip tappade chansen till vinst i matcherna men mest för att vi sett fram mot en helg med många fina matcher.

Första matchen mot Göteborg började med en dubbel där Elsa och Hedda spelade mot Göteborgs första dubbel Amina Kadic och Frida Weijerman, välspelad dubbel som slutar 6–1, 6–1 där vi har mersmak med många förlorade no ad poäng. (avgörande boll vid 40 lika)

Första singel tog den nyblivne SM-vinnaren Tilde Strömquist hand om och tog en stabil seger mot Frida Weijerman med 6–1, 6–1. Andra singel spelade Gabriella Danielsson och även hon tog en stabil seger med 6–1, 6–1 mot Alice Nordén, tredje singel spelade Isabella Danielsson och det blev lagmatchens jämnaste match som slutade 6–4, 7–6 till Göteborgs Madeline Bergling. Således slutade första lagmatchen med Göteborgsseger med 4–2.

Mot Stockholm ställde vi upp med samma laguppställning, Elsa och Hedda började lagmatchen med en riktigt bra dubbel där de pressar Stockholms två toppspelare Ruya Mavi och Isabella Sundvall men förlorar med 3–6, 3–6. Tilde gör en väldigt bra match och slår duktige Stockholmsettan Mavi med 6–1, 6–2, Gabriella förlorar en tuff välspelad match mot Sundvall 3–6, 4–6 och Isabella stod upp bra mot Stockholms trea Elena Samuelsson men förlorar 2–6, 3–6.

Detta gav en slutställning där Stockholm vann med 5–1.

Som vanligt är det en väldigt nyttig erfarenhet för våra spelare att komma ut och få bra matcher mot sverigetoppen.

Vill slutligen tacka SvTf, Tennis Stockholm och SALK som arrangerat turneringen! 

Avslutar med en bild från vår interna femkamp under lördagen!

Sofias Cup 2018

Skribent: Magnus Öhrvall
Epost: Adressen Gömd

Svenska Tennisförbundet Norr c/o Öviks Tennisklubb Eriksgatan 2 892 51 Domsjö

Tennismagasinet

dubbelblixt

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Norr
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Besöksadress:
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Kontakt:
Tel: +46705628279, +46705628279
E-post: This is a mailto link