Hoppa till sidans innehåll

SEB Next Generation Båstad

09 JUL 2012 12:49
Tolv spelare hade efter ett tufft regionskval tagit sig hela vägen till Båstad för att representera Region Norr i Sverigefinalen av SEB Next Generation Cup. Under dagarna sex utkämpades hårda matcher på banan, roliga aktiviteter vid sidan av och vi visade återigen att vår region har en fantastisk sammanhållning!
  • Skapad: 09 JUL 2012 12:49

Efter massor av år med kanonväder var det tyvärr dags för en invigning som genomfördes i ösregn. Humöret var på topp ändå och alla tyckte det var skönt att veckan äntligen var igång.

 CIMG1799

Måndagen var första speldagen och den bjöd på två segrar. David Olofsson manövrerade skickligt ut sin motståndare i två raka set och tog en säker seger. William Anth-Forsberg vann även han i raka set. Efter ett jämnt och nervöst första set, spelade William ut i andra och servade fantastiskt bra.

 

Om måndagen var killarnas dag, så var det tjejerna som levererade under tisdagen. Inte mindre än fyra segrar bergades! Lovisa Holmbom inledde segerraden med att vinna sin match. I första set följdes spelarna åt och Lovisa var starkast i tiebreaket. I andra set var det inget snack om saken och Lovisa vann enkelt med 6-1. Moa Lindström kändes starkare hela matchen och tog initiativet i mitten av första set. Efter det var hon omutlig och siffrorna skrevs till 6-3, 6-0. Dagens mest överraskande och roliga seger stod Othilia Brodin/Asia Chaabi för i yngsta flickdubbelklassen. Efter ett tufft första set hittade de glädjen på banan och tog hem matchen i supertiebreak. Även Moa/Ellen Selander vann sin dubbel, men på WO.

CIMG1785 

Under onsdagen knep vi en seger genom William A-F. Efter ett första set med mycket hjärta och lite hjärna, tog William tag i grejerna. Han förlängde duellerna och växlade tempo, vilket motståndaren inte gillade. 1-6, 6-3, 6-3 innebar en andraplats i gruppen och spel om platserna 5-8 i torsdagens placeringsmatcher.

Tyvärr fick tjejerna stryk i dubbelmatcherna, men tar ändå med sig ett kanonresultat.

 

Att gå igenom alla vinster under torsdagen kommer ta för lång tid, men en kort summering följer: Asia avslutade veckan med två vinster – välförtjänt! Även David tog två segrar och slutade på plusstatistik i matchkvoten! Moa vann en match och förlorade en i supertiebreak. William A-F avslutade tyvärr med två förluster i matcher som kunde slutat hur som helst.CIMG1814

 

Veckans främsta placeringar: William 7:a, David 9:a, Moa 10:a, Lovisa 12:a.

 

Lisa och Bertil tackar alla spelare, föräldrar, syskon samt assisterande ledarna Arvid Noren och Hanna Selander för en mycket trevlig vecka. Vi passar också på att gratulera tjejerna som besegrade killarna med 5-4 under onsdagkvällens 9-kamp :)

CIMG1824

Fler bilder hittar ni här

Alla resultat hittar ni här

Skribent: Bertil Sundman

Svenska Tennisförbundet Norr c/o Öviks Tennisklubb Eriksgatan 2 892 51 Domsjö

Tennismagasinet

dubbelblixt

 

Postadress:
Svenska Tennisförbundet Norr
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Besöksadress:
Öviks TK, Eriksgatan 2
892 51 Domsjö

Kontakt:
Tel: +46705628279, +46705628279
E-post: This is a mailto link